• Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF

JYLLANDS-POSTEN //

Rejsen til Sydafrika

 1. KUNDE Jyllandsposten
 2. ÅR 2010
 3. TYPE Kampagne
 4. ELEMENTER Microsite, vidoebaseret quiz, geotagging på googlemap

Jyllands-Postens VM Explorer-spil, er en online konkurrence, der skal varme op til VM i fodbold i Sydafrika til sommer – og som samtidig skal hjælpe avisen med vise, at den også er noget for de 15-40-årige mænd.

Konkurrencen kører i 6 uger, og hver dag modtager spilleren en ny udfordring fra Jyllands-Postens journalister, som er på vej ned gennem Afrika til VM i fodbold. Ved at bruge GeoTagging, uploades de daglige udfordringer til et Google Map, som vi har integreret i et Flash-spil. Nogle af udfordringerne tager udgangspunkt i journalistikken, mens andre er rene chancespørgsmål, hvor deltagerne kan satse alle deres point i videobaserede gættekonkurrencer. Der optjenes point ved at svare rigtigt i quizspørgsmålene. Desuden kan spilleren udfordre venner og sprede budskabet via Facebook, Twitter mv. Førstepræmien er en rejse for to til Sydafrika.

"Målet med spillet er at øge interessen blandt de unge og yngre netbrugere for udlands- og udviklingsstof. Projektet er støttet af Danida, som også finansierer en grundig evaluering af deltagernes valg undervejs," siger chefredaktør Henrik Thomsen, Jyllands-Posten.

Som led i projektet er også udarbejdet et undervisningsmateriale, der primært retter sig mod folkeskolens ældste klasser. Desuden indsamler avisen, i samarbejde med IBIS, penge til skolefodbold i Ghana.

 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF