PrintPrintPrintJP web_1

 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF

JYLLANDS-POSTEN //

TV-reporter for en dag

 1. KUNDE Jyllands-Posten
 2. ÅR 2009
 3. TYPE Applikation til undervisning
 4. LINK www.mediarium.dk

UNDERVISNING TIL MEDIARIET
Vi har lige afsluttet et projekt for Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor vi har lavet en videoapplikation til deres undervisningsforum, Mediarium. Applikationen er den del af flere opgaver i Mediariet, hvor elever fra 9. og 10. klasse, lærer om nyhedsformidling, og om hvor store krav der stilles til journalisterne.

Videoapplikationen er et program, som er installeret lokalt på Mediariets computere. Eleven står foran et fysisk backdrop (som er et foto af en smadret Irma-butik på Nørrebro) og skal rapportere sagen 'direkte' fra Nørrebro. Rapporten/optagelsen bliver lagt mellem en forudoptaget intro og exit fra JPs TV-studie, så det samlet fremstår som et ægte breaking news nyhedsindslag. Når eleven er tilfreds med sin optagelse, gemmes den og publiceres til JPs website - og eleven kan dele videoen med vennerne på Facebook.

Vi har både designet playeren og applikationen, der afvikles lokalt på JPs computere. Derudover har vi designet visningen og sorteringen, der ligger på JPs website sammen med 'Del på Facebook'-modulet.

Der er to Mediarium'er i Danmark, et i København og et i Vejle - og hver dag er der fire skoleklasser inde og prøve kræfter med at være journalist. Optagelserne kan ses her på Mediarium.dk

“I Mediariet træder du ind i en kunstig virkelighed, hvor lyd, lys, kulisser og den mest moderne computerteknologi gør dig til reporter for en dag.  I “journalist-simulatoren” får du lov til at mærke på din egen krop, hvordan rigtige pressefolk arbejder”, Jørn Mikkelsen, Chefredaktør hos Jyllands-Posten. • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF