BYE BYE FACEBOOK

I dag skete der noget sjovt. Ikke klappe-på-låret-sjovt, men alligevel lidt sjovt, hvis altså man har marketingbrillen på.

Comme des Garçons er et af de absolut stærkeste brands inden for fashion, som på trods af deres globale tilstedeværelse, og en omsætning der nærmer sig en milliard kroner, alligevel formår at holde sig hippere end hip.

Kilden til den store succes og den evige hype omkring mærket findes i høj grad i deres tøjs kvalitetsniveau/nytænkning samt deres kvalitetsbeviste og originale samarbejder, som når de sætter deres fingeraftryk på sweatre og undertøj fra Herning. Men en del af opskriften på deres succes er også, at de er så bevidste om at deres kunder, vil forlade dem det øjeblik, mærket bliver mainstream.

Og hvordan undgår man så det. Jo, man laver naturligvis limited edition produkter, som vi har set andre store brands, som Adidas og Nike, gøre det i street cred’ens navn. Men man tager også skridtet videre og giver ens egne butikker andre navne, som Dover Street Market i London, eller gemmer dem væk i den mest stille del af New Yorks meat packing district.

Det kan godt virke lidt søgt alt sammen. Ingen tvivl om det. Men markedsførings-kunsten og bevidstheden omkring brandet skal man ikke kimse ad, og derfor tager jeg altså hatten af, når jeg i dag ser denne på Facebook:Nu står der ”3 hours ago”, men deres fanside var lukket ned efter ca. 10 minutter, hvor der nåede at komme 68 comments, som stort set var 68 variationer af ”why?”, fra de over 38.000 (!) fans. Der var intet svar, men væk var de.

Jeg ser for mig en kvindelig marketingchef i Tokyo – med seriøse boller – pege på en stakkels kampsvedende og desillusioneret webmasters skærm og råbe ’Delete! Yes!”. Modigt er det. Der er saftsusemig ikke mange, som aktivt fravælger muligheden for at kommunikere direkte til over 38000 fans. Selv er jeg nu mere fan, end da jeg var fan – det er næsten som da musikgruppen The KLF brændte 1 million pund af. Vildt.

  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Google Bookmarks
  • email
  • PDF

Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs that start with http:// are automatically converted to hyperlinks.