willumsen_karakter2_2009_02_20willumsen_spil7willumsen_spil3willumsen_spil6willumsen_spil2willumsen_spil8willumsen_spil1willumsen_rum5willumsen_rum4willumsen_rum3willumsen_rum2 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF

WILLUMSEN MUSEET

VILD MED WILLUMSEN

 1. KUNDE J. F Willumsen Museet
 2. ÅR 2007
 3. TYPE Undervisningsunivers

UDFORDRING
Opgaven var at formidle J.F. Willumsens kunst, liv og arbejdsproces til børn, fra 3-5. klassetrin. Udfordringen lå her især i, at gøre det både abstrakte, komplicerede og relativt blodfattige indhold, set med børneoptik, både underholdende og forståeligt.

LØSNING OG RESULTAT
Løsningen på opgaven blev et meget effektivt - og godt modtaget oplevelsesorienteret undervisningsunivers, kaldet Vild med Willumsen. I en meget visuel animeret udgave af Willumsens atelier, kan eleverne gå i kast med hele 25 opgaver, fordelt på forskellige temaer i relation til kunsten, hans liv og metoder. Opgaverne blev konstrueret så de giver eleverne nogle suveræne interaktive muligheder, som kun kan eksistere digitalt. F.eks. kan de ændre kompositionen, perspektivet og farverne i eksisterende Willumsen billeder, sætte lyd til et billede - eller ganske egenhændigt komponere et nyt JFW billede, bestående af elementer fra hans forskellige værker.

Løsningen er et godt eksempel på, hvordan underholdende kommunikation kan løfte en læringsopgave i museums-regi, fra det tørre til det appetitlige. Dermed sørger underholdningen for, at børnene ikke bare lytter til - men også engageres i stoffet, hvilket er vejen til en bedre forståelse - og en blivende interesse.

 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF