alenia_5

alenia_6

alenia_7

alenia_4

alenia_2

alenia_3

alenia_1

 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF

EGMONT/ALINEA //

FORMAT

 1. KUNDE Egmont/Alinea
 2. ÅR 2007-08
 3. TYPE Interaktivt undervisningsmateriale
 4. LINK Ligger online bag UNI-C login på elevunivers.dk

Når børnene har det sjovt mens de lærer, så er lærerne også glade. Når lærerne er glade, så tjener Egmont penge!

Egmonts forlag Alinea udvikler og producerer et bredt udvalg af fagligt gennemtænkte og pædagogiske kvalitetsmaterialer, til brug for undervisningsbrug i folkeskolen. Blandt disse materialer findes en serie matematikbøger, Format-bøgerne, til de mindste klasser.

UDFORDRING
Med udgangspunkt i Format-bøgerne og den eksisterende grafik var udfordringen, at tilføje undervisningsmaterialet en ny interaktiv og effektiv online-dimension.  Hvormed løsningen også skulle være med til, at øge værdien af Format-serien som produkt.

LØSNING
Frem for blot at fokusere på de enkelte undervisningsopgaver valgte vi, sammen med Alinea, at udarbejde et komplet undervisningsunivers, som kan bruges på flere klassetrin - med spil udarbejdet specifikt til de forskellige aldre. Universet rummer en række faglige opgaver som eleverne løser, ved at spille de underholdende spil. Engagement og underholdning er i højsædet, uden at der bliver gået på kompromis med faglighed eller pædagogik. Alt sammen pakket ind i dragende flot grafik og sjov lyd.

RESULTAT
Format 1 fik i 2007 tildelt Undervisningsmiddelprisen for at være unikt materiale til de mindstes matematiktimer.

"Wegame har en god fornemmelse for at skabe lækre spilmiljøer til vidt forskellige former for indhold. I vores arbejde med at lave undervisningsrelateret indhold til børn, har samarbejdet med Wegame skabt produkter, som har mere karakter af spil og underholdning end simpel undervisning - og det er noget, som vi og børnene synes godt om."

John Præstegaard, Alinea.

 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • email
 • PDF